/Ogled dirke po Italiji

Ogled dirke po Italiji

Ogled Dirke po Italiji 2018

Vabimo vas, da se nam pridružite na tridnevnem rekreativnem kolesarskem izletu, kjer si bomo ogledali zaključni vzpon 18. etape dirke po Italiji, na sloviti Zoncolan, naslednji dan pa ogled štarta 19. etape v Tolmezzu.

 

Petek, 18. 5. 2018:

Z avtomobili se bomo peljali do Kranjske Gore, kjer se bomo ob 12.00 zbrali v Vopa baru. Nato bomo pot nadaljevali v Italijo do baznega tabora v Ovaru, kjer bomo imeli možnost spanja v lastnih šotorih ali v avtomobilu. Po dosedanjih izkušnjah smo šotorili na travnikih v bližini prireditvenega prostora, kjer nas krajani niso preganjali. V kraju Ovaro je trgovina za nakup hrane in nekaj gostiln, večina navijačev pa si skuha kosilo kar pri šotoru. Popoldan se bomo s kolesi skupinsko povzpeli na nepozabni Zoncolan in sicer po nekoliko lažji poti iz Sutria ali pa po peklenski strmini iz Ovara. Izbira bo vaša, predvidoma se bomo glede na voljo in pripravljenost kolesark in kolesarjev razdelili v dve skupini, na vrhu pa bomo skupaj počakali »rdečo laterno« in se vrnili v Ovaro. Na predvečer dirke je tu po naših izkušnjah zabava z živo glasbo, v okolici šotorov pa zadiši po mojstrovinah z žara in hmeljskih napitkih.

Prilagamo profila obeh vzponov:

 

Sobota, 19. 5. 2018

Dopoldan bomo prekolesarili dobih 85 km po delu etape Dirke po Italiji 2014. Pot nas bo vodila iz Ovara preko kraja Villa Santina, čez prelaza Passo del Pura in Sella Razzo. Sledil bo poetični 30 km spust v dolino.

Popoldan bomo v Ovaru skupaj držali pesti in navijali za vse tekmovalce Dirke po Italiji 2018, ki se bodo povzpeli na znameniti Zoncolan. Mesto navijanja bomo določili na kraju samem. Zaželeni so navijaški rekviziti, slovenska zastava in podobno.

 

Nedelja, 20. 5. 2018

Po dogovoru in glede na željo udeležencev izleta si bomo s kolesom ali z avtom ogledali še start 19. etape Dirke po Italiji 2018 v Tolmezzu, čemur sledil bo povratek domov.

 

V primeru slabe vremenske napovedi so možna odstopanja od predvidenega programa oziroma odpoved izleta.

Zaradi organizacije je nujna predhodna prijava na e-pošto društva: info@sd-metek.si in sicer najkasneje do srede, 16. 5. 2018.